Menu

🔍

Presentatie ‘Levenskunst à la carte’

Zaterdag 18 mei 2013 ISVW Leusden

De belangstelling voor levenskunst neemt de laatste jaren toe. De belangstellende lezer ontdekt dat er niet slechts één opvatting van levenskunst bestaat; alleen al binnen de filosofie van de levenskunst zijn er meerdere stromingen.

levenskunst_a_la_carteHiernaast ontwikkelt zich ook binnen de psychologie een stroming, die zich voornamelijk met de levenskunst bezighoudt. En er zijn tal van alternatieve benaderingen, die de levenskunst hoog in het vaandel hebben staan.

Levenskunst à la carte heeft tot doel hierin een zekere mate van ordening aan te brengen. Niet door een soort overkoepelende samenhang te schetsen, als dat al zou kunnen. Maar door op een overzichtelijke wijze een aantal verschillende benaderingswijzen op één plek bij elkaar te brengen en daarmee een soort staalkaart te bieden. Op grond daarvan kunt u vervolgens zelf bepalen welke benaderingswijze u het meeste aanspreekt.

‘Een aantal mensen die in Nederland in de sfeer van de levenskunst actief zijn omschrijven in Levenskunst à la carte wat hun visie hierop is. Op deze manier heb ik 17 verschillende verhalen over levenskunst verzameld, elk met een meer theoretische en een meer persoonlijke dimensie. Deze bundel is een handreiking aan iedereen die de kwaliteit van zijn eigen leven ter harte neemt.’ – Joep Wijsbek